Over Petra

Ervaren zelfstandige examensecretaris

Ik ben Petra Vonk. Vanaf 2015 heb ik drie jaar bij het ROC van Amsterdam gewerkt als examensecretaris voor de opleidingsteams Mediavormgeving, Bouw-breed, Zorg en Welzijn en Entree.

Als secretaris was ik nauw betrokken bij het verbetertraject naar aanleiding van een door de inspectie als ‘onvoldoende’ beoordeelde examinering.

In deze periode heb ik ook mijn NVE-certificering behaald.

 

NVE Logo Petra Vonk

Over Petra

Eerdere werkervaring

In de elf jaar daarvoor had ik een secretariaatsbureau. Het MBO was een van mijn grotere werkgebieden. Ik was daarbinnen onder meer betrokken bij het vierjarig landelijk invoeringstraject van het competentiegericht onderwijs, heb meegeschreven aan curricula voor nieuwe opleidingen en heb ondersteuning geboden aan de directie van het ROC in Hilversum.

Vanaf 2010 werkte ik als stagecoördinator en coach van moeilijk plaatsbare leerlingen bij de opleiding Mediavormgeving van het ROC van Amsterdam.

Voordat ik als zelfstandig ondernemer aan de slag ging, heb ik diverse functies in het bedrijfsleven vervuld bij zeer uiteenlopende ondernemingen. Daarbij kreeg ik veel ruimte om zelf initiatieven te nemen met, zoals een werkgever het formuleerde, ‘een mooie combinatie van dienstbaarheid en assertiviteit’. Mijn brede kennis van en ervaring in het bedrijfsleven zijn me later goed van pas gekomen.

Naast mijn zakelijke werkzaamheden in het beroepsonderwijs ben ik ook politiek actief, als raadslid voor GroenLinks in de Gemeente Gooise Meren. Vanzelfsprekend heb ik Onderwijs in mijn portefeuille.

Wilt u meer weten over mijn werkzaamheden en hoe ik u daarmee kan helpen? Bel of mail even, ik vertel u graag meer.